Tento web používá k poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Asociace pro mezinárodní otázky

Vyberte si z aktuálních projektů:

Zavřít

Aktuálně:

Přidejte se k nám! Do týmu čínských projektů hledáme 2 analytiky / analytičky.

V4 Energy Think Tank Platform

V roce 2018 byla založena stálá platforma zaměřená na spolupráci think-tanků na poli energetiky. Jejím cílem je nejen posílení spolupráce think-tanků ze zemí Visegrádské skupiny, ale také podpora dialogu mezi akademickým sektorem a decision-makery.

Hlavním iniciátorem a koordinátorem platformy je maďarská nadace REKK (REKK Foundation for Regional Policy Co-operation in Energy and Infrastructure). Dalšími partnery jsou SFPA (Slovenská spoločnosť pre záhraničnú politiku), polský Instytut Jagielloński a AMO (Asociace pro mezinárodní otázky). Projekt je podpořen Mezinárodním visegrádským fondem.

Pilotním projektem platformy byl v roce 2018 výzkumný projekt „Beyond Gas – Energy Security Issues in the V4 after 2020“, jehož cílem bylo vypracovat úvodní hodnocení nového konceptu bezpečnosti dodávek a jeho aplikace na region V4 v období po roce 2020.

Během prvního ročníku se platforma V4ETTP v roce 2018 zaměřila zejména na aktuální situaci a budoucnost evropského a středoevropského trhu s elektřinou a plynem. Druhý ročník se pak zabýval především proměnami trhu s elektřinou a rostoucí poptávkou po jeho flexibilitě. 

Probíhající ročník V4ETTP se zaměřuje na téma zelené transformace a na to, jaké výzvy a zároveň příležitosti přináší dekarbonizace z hlediska ekonomického vývoje zemí V4. Tato otázka je aktuální mimo jiné v souvislosti s hospodářskými dopady epidemie Covid-19.

 

Odebírejte naše novinky: