Tento web používá k poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Asociace pro mezinárodní otázky

Vyberte si z aktuálních projektů:

Zavřít

Aktuálně:

Přidejte se k nám! Do týmu čínských projektů hledáme 2 analytiky / analytičky.

Vzděláváním ukrajinských i českých učitelů k lepší integraci ukrajinských dětí v českých školách

Cílem projektu je přispět k efektivní integraci ukrajinských dětí v českých školách a většímu porozumění mezi českými a ukrajinskými učiteli a dalšími pedagogickými pracovníky ve školách.

Tohoto cíle bude dosaženo prostřednictvím:

1. školením ukrajinských pedagogických pracovníků v českých školách 

Kurz je určený pro zájemce, kteří působí v českých školách a mají zájem získat povědomí o podstatě českého školství, o možných rozdílech v pojetí českého a ukrajinského vzdělávání a trendech, které rezonují v současném evropském školství. Bude kladen velký důraz na psychologické aspekty práce s dětmi a témata integrace a práce s jinakostí ve školním prostředí. Součástí kurzu je i výuka českého jazyka pro školní praxi. Kurz proběhne v ukrajinském jazyce a vyučovat budou inspirativní ukrajinští a čeští pedagogové, psychologové a ředitelé škol. Výukové metody budou rozvíjet tvůrčí potenciál účastníků, kteří současně získají povědomí o životě v českém prostředí. Účastníci mají možnost vzájemné komunikace a podpory a získají také informace důležité pro další vzdělávání i profesní uplatnění v České republice.

2. seznámením českých i ukrajinských  učitelů s informacemi a poznatky důležitými pro integraci ukrajinských žáků do škol ČR. 

Budeme realizovat 6 seminářů na téma: rozdíly mezi českým a ukrajinským vzdělávacím systémem, osvědčené postupy s integrací dětí cizinců do českých škol a práce s dětmi, které byly vystaveny traumatické situaci.

V rámci projektu připravíme vzdělávací materiály v ukrajinštině a komparaci vzdělávacích programů pro základní vzdělávání v češtině a ukrajinštině.

Při realizaci projektu AMO bude spolupracovat s přednášejícími Pedagogické fakulty Masarykovy university v Brně a ukrajinskými akademiky, se kterými nás pojí řada let úspěšné spolupráce při realizaci projektů na Ukrajině

Projekt je finančně podpořen Mezinárodním visegrádským fondem.

Odebírejte naše novinky: