Tento web používá k poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Asociace pro mezinárodní otázky

Vyberte si z aktuálních projektů:

Zavřít

Aktuálně:

Přidejte se k nám! Do týmu čínských projektů hledáme komunikačního manažera/manažerku.

Aklimatizace

2. ročník

Aklimatizace: o projektu

Aklimatizace je vzdělávací projekt Klimatýmu Asociace pro mezinárodní otázky pro vysokoškolské studenty a studentky a mladé profesionály a profesionálky, kteří chtějí zlepšit své dovednosti jak ovlivňovat směřování české klimatické politiky. Účastníci a účastnice sbírají zkušenosti od předních expertů a expertek z oboru klimatických politik a financí z Česka a Evropy. O problematikách změny klimatu se vzdělávají v tematických celcích. V minulém ročníku diskutovali např. o energetické transformaci, udržitelných financích a klimatických litigacích. Spolu s nejpalčivějšími výzvami evropské klimatické politiky a ekonomiky se účastníci a účastnice též seznamují s nástroji, jak přispět k jejich řešení na expertní úrovni. Díky spolupráci s klíčovými nositeli a nositelkami tématu mají účastníci a účastnice projektu příležitost přenést své poznatky o mezioborových řešeních změny klimatu do politické praxe. Školení probíhá formou denního setkání a večerních seminářů, které se uskuteční od ledna do května 2024 a vyvrcholí víkendovým výjezdem.

Záštitu nad projektem převzalo Ministerstvo životního prostředí a Ministerstvo průmyslu a obchodu, projekt vzniká za podpory nadace Heinrich Böll Stiftung v Praze.

Formát akcí

Celodenní setkání v Praze v lednu 2024

Čtyři vzdělávací setkání v Praze v období leden až duben 2024, vždy ve čtvrtek od 18 do 20 hodin

Víkendové setkání v květnu 2024 v přírodě poblíž Prahy

 

Závěrečné setkání v červnu Praze

 

Proč se přihlásit?

 

Podmínky účasti

Přihlašování do II. ročníku Aklimatizace skončilo 10. prosince!

Odebírejte naše novinky: