Asociace pro mezinárodní otázky

Vyberte si z aktuálních projektů:

Zavřít

Tisková zpráva ke 3. přípravnému setkání

AMO AMO / Ed. 30. 3. 2016
Tisková zpráva ke 3. přípravnému setkání

Tisková zpráva: 7. ledna 2015, PRAHA – Na 300 studentů středních a vysokých škol z celé republiky zamíří o víkendu do Prahy, aby se zúčastnili Pražského studentského summitu, vzdělávacího projektu, v rámci nějž každoročně čelí palčivým otázkám dnešní doby.

Stane se tak v rámci třetího z celkem pěti přípravných setkání, které předchází třídenní závěrečné konferenci – během té probíhají simulace jednání organizací OSN, Severoatlantické aliance a Evropské unie, kde studenti v rolích vrcholných diplomatů hájí zájmy členských států.

Součástí Pražského studentského summitu jsou však i doprovodné semináře a panelové debaty. Ta bude tentokrát zaměřena na problematiku informační války a potažmo propagandy v médiích. V rámci debaty vystoupí Josef Šlerka, expert na sociální sítě z Filozofické fakulty Univerzity Karlovy; Jiří Schneider z Aspen Institute, spisovatel a novinář David Vaughan a Tomáš Maďar z Asociace pro mezinárodní otázky (AMO). Moderování se v tomto případě ujme dramaturg a scénárista David Smoljak.

„Každoročně se snažíme studentům přinést zajímavá témata i odborníky, kteří k nim mají opravdu co říct. Po otázce lidských práv v kontextu uprchlické krize a možnostech seberealizace jsme se rozhodli právě pro problematiku propagandy, která je v dnešních dnech často protěžovaným tématem,“ uvedl Jakub Janik, hlavní koordinátor celého projektu.

V rámci doprovodného programu bude tentokrát pro studenty připravena návštěva mediálního vydavatelství, promítání snímku s lidskoprávní tématikou či diskusní kulatý stůl s europoslancem Jiřím Pospíšilem.

Akce je největším vzdělávacím projektem Asociace pro mezinárodní otázky (AMO), think-tanku, který v roce 1997 vznikl právě kolem účastníků Pražského studentského summitu. Dnes se zaměřuje na sledování, analýzu a komentování mezinárodního dění se zvláštním zaměřením na zahraniční politiku České republiky.

Kontakt:

Jan Kotara
Koordinátor pro vnější vztahy
Pražský studentský summit
e-mail: jan.kotara@amo.cz
www.studentsummit.cz

KE STAŽENÍ

Tagy
21. ročník Pražského studentského summitu 127
tisková zpráva 17
LÍBIL SE VÁM ČLÁNEK? DEJTE NÁM TO VĚDĚT.
Odesláno, děkujeme.
Máte na srdci ještě něco? Sem s tím!
  • Vyplňte prosím všechna pole. Doplňte prosím zvýrazněné položky. Stala se chyba. Kontaktujte nás prosím na info@amo.cz